Alla inlägg den 15 september 2010

Av Klara Regina - 15 september 2010 19:05

                                        


Hej och goddag. 

Här gjorde jag en liten snabb spellista på Mixpod.com att lyssna på på Onsdagskvällen. Jag kanske redigerar den sen men enjoy!



MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com



Brukar du analysera den musik du lyssnar på? "Bryta" sönder den (låter lagom brutalt) , dela upp den så man ska höra varje instrument, vilka det är, vilken/vad för effekt som är på och hur personen i fråga spelar instrumentet?


Det gjorde vi på arr och kompositionslektionen idag.


För övrigt så var det en vanlig skoldag. Förutom allt detta tjat om alla partier, politik och obligatoriska deltaganden på debatter etc. Och jag känner inte att jag orkar efter ett tag. 

Men så är det nästan med allt, i för stora doser så... Blir det helt enkelt för stora doser.

Sen finns det ju en annan faktor som  påvisar att det vilar någon sorts förbannelse över att allt som är obligatoriskt i skolan - det blir tråkigt. Exempel:

När det helt plötsligt blir en läxa att läsa "Hemsöborna" av August Strindberg som jag för övrigt anser vara en väldigt bra bok med vackert språk, anrik och rolig, så blir det helt plötsligt en motsättning och det är många som inte alls vill överhuvudtaget öppna boken. Det betyder att chansen är ganska stor att de inte kommer vilja läsa någon litteratur av honom i framtiden då de förknippar Strindberg med "skolbok". Någon som känner igen sig? 

Även fast det skulle vara roligt att göra en viss uppgift så blir det, så fort uppgiften är förknippad med skolan en väldigt tråkig uppgift som man inte alls vill göra. 

Konstigt det där... D: 


My conclusion. IS!..


Dagens nördness: music<3



P.S Är det bara jag som inte riktigt kan se skillnad på om personen däruppe är en man eller kvinna? Vad tror du? O_o

Ovido - Quiz & Flashcards